Dia 1 – Un Calendari de Llegenda

 

advent

 

Hola a tothom!

Aquest és el primer d’una sèrie de mini-articles que, de forma diària i al llarg dels propers vint-i-quatre dies, conformaran el calendari d’advent escaquístic de l’any 2018. Cadascun d’aquests articles conté un petit tast de material d’entrenament d’escacs, amb l’objectiu d’amenitzar els dies que resten fins Nadal, així com de transmetre el valor de desenvolupar un hàbit de treball regular i sostingut en el temps, molt recomanable per a tots aquells que tenen motivació per a millorar el seu nivell. Aprofitant l’embranzida impulsada pel calendari, es convida als participants a traslladar aquesta bona pràctica com a pròposit per al proper any 2019.

Hi haurà material per a tots els gustos i cobrint totes les àrees de joc: tàctica i càlcul, estratègia, obertures i finals; però es donarà especial rellevància a un element transversal que acostuma a quedar en l’oblit per a la majoria dels jugadors de l’era de la informació: l’estudi dels clàssics i l’herència històrica.

capakhine.jpg

Com a regal sorpresa de benvinguda, aquest primer mini-article va acompanyat d’una base de dades amb les partides d’una sel·lecció personal de 54 jugadors històrics; un material de llegenda!

Podeu descarregar la base de dades Legends en aquest enllaç

Una de les grans utilitats d’aquesta base de dades és la possibilitat de buscar exemples per a una posició determinada entre les partides dels millors jugadors històrics, on sovint el filtre per ELO no és aplicable. Un exemple pràctic seria la recerca de partides model d’alt nivell per a una variant d’obertura determinada.

Els jugadors triats han estat els següents:

Paul Morphy / Wilhelm Steinitz / Siegbert Tarrasch / Emanuel Lasker / Geza Maroczy / Akiba Rubinstein / Frank Marshall / Jose Raul Capablanca / Alexander Alekhine / Efim Bogoljubow / Aron Nimzowitsch / Max Euwe / Mikhail Botvinnik / Reuben Fine / Samuel Reshevsky / Paul Keres / Miguel Najdorf / Isaac Boleslavsky / Vasily Smyslov / David Bronstein / Alexander Kotov / Efim Geller / Tigran Petrosian / Mark Taimanov / Svetozar Gligoric / Rashid Nezhmetdinov / Mikhail Tal / Boris Spassky / Viktor Kortschnoj / Bobby Fischer / Lev Polugaevsky / Leonid Stein / Bent Larsen / Lajos Portisch / Anatoly Karpov / Henrique Mecking / Jan Timman / Garry Kasparov / Alexander Beliavsky / Ulf Andersson / Ljubomir Ljubojevic / Rafael Vaganian / Artur Jussupow / Vasily Ivanchuk / Boris Gelfand / Viswanathan Anand / Evgeny Bareev / Nigel Short / Alexei Shirov / Vladimir Kramnik / Veselin Topalov / Judit Polgar / Viktor Bologan / Alexander Morozevich

Espero que en feu un bon ús i us sigui d’utilitat!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.