Repertori bàsic d’Obertures

Saber què fer i seguir un pla concret al inici de la partida d’escacs és important, i tenir un repertori ampli d’algunes obertures populars és molt útil quan ja es té el nivell per entendre els principis generals.

Com no tothom té el temps lliure per estudiar-les en profunditat o estar al dia de les novetats i idees que juguen els grans mestres als torneigs, hem fet un repertori d’obertures inicial per explicar algunes variants fàcil de recordar per aquell qui vulgui.

A continuació trobareu els enllaços als estudis que hem publicat a Lichess o podeu navegar per cada variant i trobar partides enllaçades per veure els plans de cadascuna. També he fet una petitat selecció de 5 cursos que podeu fer servir (gratis) a la web de chessable, per practicar obertures, finals i tàctica.

Repertori d’obertures amb Blanques (1.e4)

Amb blanques he intentat fer un arxiu que sigui senzill de recordar i jugar. Actualment existeix moltes defenses bones amb negres i com aquest és un repertori inicial bàsic, no volia complicar massa. Per les principals defenses he triat:

  • Contra 1…e5: fer l’obertura Escocesa Quatre Cavalls, ja que ens serveix contra la Petroff i la Philidor.
  • Contra la Francesa: he decidit fer la variant del canvi, per què no sol agradar a les negres.
  • Contra la Carokann: la variant 2 cavalls per què l’ordre de jugades és intuitiu.
  • Contra la Siciliana: aquesta m’ha costat però m’he decidit per la variant Tancada
Feu clic per anar a Lichess i veure el repertori amb blanques

Repertori d’obertures amb Negres (1…c6)

Per jugar amb negres he decidit recomanar la defensa Carokann i la Defensa Eslava (variant Chebanenko), ja que són estructures molt similars (…c6 + …d5) i no cal estar massa al dia de les novetats. Els plans són fàcil de recordar i normalment l’ordre de jugades no és tant crític com d’altres defenses.

Feu clic per anar a Lichess i veure el repertori amb blanques

Cursos gratuïts per practicar a Chessable:

La selecció de 5 cursos que jo recomano al vídeo per començar a practicar són:

Altres vídeos sobre obertures:

Durant el confinament varem gravar uns vídeos seguint un parell de cursos a Chessbase per blanques i negres. Són moltes hores (es fa una mica farragós) i estudiar obertures mirant vídeos no és el millor, però teniu curiositat, feu-li una ullada a la playlist del nostre canal a youtube:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.